EKOLOŠKO KMETIJSTVO, 1. DEL Poljščine, zelenjadnice in travinje

EKOLOŠKO KMETIJSTVO, 1. DEL Poljščine, zelenjadnice in travinje

Dobavitelj: Kmečki glas - ZALOŽBA
Koda izdelka: ZKG_EK
Dobavljivost:
Na zalogi
28,00 EUR
Poštnina: brezplačno
Opis
Obseg kmetijskih površin ekološke pridelave se je v Evropi med letoma 2016 in 2017 povečal za 21 odstotkov. V sosednji Avstriji ekološke površine zavzemajo že 24 odstotkov skupnih kmetijskih površin, v Sloveniji pa le okoli 10 odstotkov, kar potrjuje dejstvo, da ekološko kmetovanje potrebuje dodatno spodbudo – tudi na področju razpoložljive strokovne literature.

V želji po prispevku k rasti in razvoju ekološke pridelave smo se v Založbi Kmečki glas odločili za izdajo prevoda kakovostne nemške knjige o ekološkem kmetijstvu, ki je v izvirniku izšla lansko leto. Knjiga s sodobno in strokovno vsebino je izjemno priljubljena tudi med avstrijskimi kmeti, s katerimi imamo zaradi podobnih naravnih razmer mnogo skupnih smernic tudi na področju ekološkega kmetovanja.
Prvi del knjige je namenjen pridelavi poljščin, vrtnin in travinje, prihodnje leto sledi še drugi del, namenjen ekološki živinoreji. Na več kot 200 straneh knjige je skrbno in podrobno obravnavana ekološka pridelava poljščin. Opisane so vse sprejemljive metode gojenja posameznih kultur. Pomembnejša poglavja iz vsebine so: Kolobarjenje, Skrb za hranila in organsko snov v tleh, Obdelovanje tal, Varstvo rastlin in zatiranje plevelov. Pri poljščinah in zelenjadnicah so dodani tehnološki listi za lažjo pridelavo posameznih rastlinskih vrst. Travinju je posvečeno posebno poglavje, kjer so opisane posamezne travniške rastline in njihov pomen, s poudarkom na primernem shranjevanju in pripravi kakovostne krme.

Do konca julija je knjiga na voljo po predNaročniški ceni 22 EUR. Knjiga izide v začetku avgusta 2019.

200 strani, brošura, 16,5 × 23,5 cm
Avtorji: M. Wachendorf, A. Burkert, R. Graz

Ocen (0)
Izdelek še ni ocenjen.

Napišite oceno
Slabo            Dobro